Acorn Studio
KNOWLEDGE MAKING DIFFERENCE
Acorn Studio
KNOWLEDGE MAKING DIFFERENCE

Frästa produkter

Att se saker på riktigt, att kunna känna, vrida och vända på en fysisk modell är ovärderligt. Det är på prototypstadiet eventuella fel och brister förutses och mycket tid och pengar sparas. Många av de frästa detaljer vi tillverkar går till fordonsindustrin. Det kan vara allt ifrån minsta interiöra detalj till stora karossdelar som ska verifieras. Med en 3D-modell som grund fräser vi fram produkter där slutresultatet blir optimalt i formriktighet och ytstruktur.

Med täta kontakter och en nära dialog blir slutresultatet utmärkt. Korta ledtider, punktlighet och hög kompetens har alltid varit vår styrka och idag är det viktigare än någonsin.

Designfräsning

Vi hanterar varierande material beroende på vilka krav som finns på detaljen. Blockplast, aluminium, stål, brons eller akryl är vanligt förekommande. Designmodeller för verifiering fräses färdigt utan efterpolering. Genom optimala fräsbanor i femaxliga maskiner får ytorna en topphöjd på ned till 3/1000 mm.

Aluminiumdetaljer till bilindustrin kan ofta handla om fåstyckstillverkning för exempelvis konceptbilar. I många fall poleras den färdiga detaljen till högglans, i andra fall mattblästras utan för att framhäva vissa designmönster. Med vår omfattande konstruktions- och fräskapacitet och vår långa erfarenhet kan vi hantera stora projekt på kort tid. Testa oss gärna!

Helfrästa prototyper

Helfräsning av prototyper handlar ofta om fordonskomponenter i varierande material. T.ex. när kraven på materialstandard inte tillåter gjutning i sand eller om antalet detaljer gör det mer kostnadseffektivt att fräsa fram ett färdigt ämne. Vi har erfarenhet av både chassikomponenter och motordetaljer till bilar och lastbilar.

Gjutmodeller

I 35 år har vi tillverkat gjutmodeller, vilket gett oss ordentligt med erfarenhet och kunskap inom området. Från ett underlag i 2D eller 3D konstrueras en gjutmodell digitalt. Modellerna tillverkas i plast, aluminium eller stål beroende på behovet. Vi fräser dem helt färdiga för att minimera manuell hantering.

Vår modelltillverkning består av 10 CNC-maskiner med varierande geometrisk storlek. Vi kan hantera arbetsstycken på upp till 2600×1100 mm i 3-axlig fräsning och upp till diameter 1800 mm i 5-axlig fräsning.

Unnaryd Modell