gjutna i aluminium

Prototyper i aluminium & järn

Vårt ursprung och vår kärna på Unnaryd Modell är att leverera kompletta, verifierade prototyper gjutna i aluminium eller järn. Vi är delaktiga redan vid uppstart av många projekt och har egen kapacitet inom hela tillverkningskedjan. Därigenom kan vi kontrollera kvalitet, ledtid och ständiga förbättringar i tillverkningen. Vi har resurser och kompetens att hantera mycket komplexa geometrier och levererar idag komponenter av yttersta svårighetsgrad till fordons- och försvarsindustrin.

I prototypframtagningen utgår vi oftast från 3D-underlag som vår kund tillhandahåller. Därefter tar våra ingenjörer fram tillverkningsunderlag och anpassar vid behov 3D för produktion. Arbetet sker alltid i nära samarbete med kunden och vi föreslår gärna förbättringar i konstruktion och underlag.

Prototypmodell gjutet Unnaryd Modell
Prototypmodell gjutet Unnaryd Modell
Prototypmodell gjutet Unnaryd Modell
Prototypmodell gjutet Unnaryd Modell
Prototypmodell gjutet Unnaryd Modell

Efter att modellverktyg tagits fram gjuts prototypen i specificerad aluminium-, gråjärn- eller segjärnslegering. Vi bearbetar sedan gjutgodset i 5-axliga fräsmaskiner och verifierar att alla dimensioner är inom tolerans i CMM-mätning. Finns krav på täthet verifierar vi det före leverans. Vi har även en tvättutrustning för att kunna möta renhetskrav, t.ex. på transmissionsdetaljer.

I vårt gjuteri har vi fem smältugnar för aluminium i storlekar från 100 kg till 350 kg. Gjutvikt på godset varierar vanligtvis från några gram till ca 80 kg. Självklart kan godset även värmebehandlas. Vilken legering och värmebehandling som används beror på godsets geometri och vilka hållfasthetskrav som finns, konsultera oss gärna vilken behandling vi rekommenderar.

Vi har stor kapacitet och erfarenhet av prototyptillverkning. Vi är måna om att underlätta så mycket som möjligt för slutkunden och levererar därför kompletta lösningar, ofta med monterade komponenter som ingår i helheten. Hur kan vi hjälpa dig?

Unnaryd Modells processkarta för prototyper

Läs mer om vårt företag, våra tjänster och vad vi kan erbjuda med hjälp av snabblänkarna nedan

Infraröda strålar över gjutet järn prototyp av Unnaryd Modell

Fast track production
Läs mer >>

Person som arbetar i gjuteriet

Prototyper i aluminium & järn
Läs mer >>

Medarbetare tittar in i CNC-maskin

Specialserie
Läs mer >>

Medarbetare Unnaryd Modell inspekterar modell

Kvalitet & validering
Läs mer >>

Drönarbild över Unnaryd

Miljö & hållbarhet
Läs mer >>

T-shirt Unnaryd Modell promenerar i skogen

Certifikat
Läs mer >>

Prototyp Unnaryd Modell på vatten

Om företaget
Läs mer >>

Glada medarbetare på Unnaryd Modell

Karriär
Kommer snart…